☏ Blog Idol ☎

HARI KANTIN SK 1 TAMAN SELAYANG

assalamualaikum kepada yang melihat blog saya ini..Hari ini saya ingin bercerita tentang hari kantin sekolah.Saya pasti bahawa korang semua dah tau tentang hari kantin nikan.!Terdapat banyak aktiviti yang diadakan seperti paintball,menunggang kuda,rumah hantu creepy,pirate sheep,pertunjukan ahli silap mata dan belon dan macam-macam lagi.Bagi gerai pula jangan risau kerana terdapat pelbagai makanan yang dijual seperti steamboat,laksa,mee dan meehoon sup dan berbagai - bagai lagi.Banyak juga cikgu yang membuat persiapan last minute sebab sibuk sangat terutama cikgu-cikgu tahun enam.Yelah dalam masa yang sama kena menanda kertas murid-murid tahun 6 jugak{tulah siape suruh buat periksa banyak sangat kan dah susah}.Pusat sumber juga ada bukak satu gerai.Gerai pusat sumber ada jual buku upin dan ipin dan sebagainya.Harap-harap bila dah berseronok tu janganlah lupe pasal buku pulak yerk...!!

Apa Korang Rasa Kalau Korang ialah Orang Tengah Yang TAK TAHU APA-APA?

Assalamualaikum semua...Hari ini saya ingin menceritakan tentang topik saya pada hari ini iaitu "apa korang rasa kalau korang ialah orang tengah-tengah yang tak tahu apa apa".Biasalah orang kalau nak depend diri sendiri memang pandai tap kalau nak 'blame'kan diri sendiri bodoh pulak.Mula-mula rasa macam nak sokong orang tu sebab kita rasa diabetul lepastu nanti orang yang satu lagi tu pulak kata yang kita ni asyik menyebelahkan orang tu je sampai tak nak kawan lepas tu silap-silap hari bulan terus tak nak kawan.Kita buat apa yang kita rasa betul je bukanya sebab orang tu kawan baik kite ke atau orang tu hasut kite ke kan?Mesti korang semua nak tahu cerita di sebaliknya bukan kan kan kan...?Sebenarnya tadi ada lah sikit persiapan yang cikgu-cikgu buat untuk hari kantin sk 1 taman selayang besok,pastu kawan aku yang sorang balik-balik kelas je terus jumpe aku pastu cite yang die tengah marah dengan kawan die tu.Ya ALLAH apalah nasibku.Nasib "APA KORANG RASA KALAU KORANG IALAH ORANG TENGAH-TENGAH YANG BLUR-BLUR KATAK JE!"

KELUARGA SAYA....




Assalamualaikum kawan-kawan semua.Saya pasti bahawa kawan-kawan masih tertanya tanya tentang tentang biodata saya{kecuali kepada rakan-rakan taulan saya}.Nama penuh saya ialah Nur Farrah Qistina binti Mazlan bin Haji Khamis@Kamis bin Haji Yusof sampai di situ sahajalah yang saya tahu tentang atuk & moyang saya.Kini umur say telah meningkat kepada 12 tahun dan masih single tapi ramai orang cakap yang saya dan kawan saya seorang lagi sesuai tapi apakan daya si dia sememangnya bukanya "taste" saya.kawan kawan semua nak tahu tak kenapa orang lelaki tak suka dengan saya?Sebenarnya saya ini seorang yang mempunyai 2 sifat dalam satu masa iaitu sifat perempuan dan lelaki.Kadang-kadang tu ada orang rasapelik kalau nak bergaul dengan saya.Tetapi masih ada lagi manusia yang boleh paham perangai saya di muka bumi ini iaitu rakan baik saya,Didi Dayana binti Ishak.Bagi siapa yang bersekolah di SK 1 TAMAN SELAYANG nama ini tidak asing lagi kerana dialah budak yang paling pandai.

Sekarang saya ingin memperkenalkan pula "family"saya.Ibu saya ialah orang yang duduk di belakang saya,namanya Noorsiyati bintiOthman.Abang saya pula ialah 1)yang memakai baju berwarna biru,Normaan Shafiq  2)yang memakai baju berwarna putih,Normann Syukran.yang memakai baju berwarna merah itu pula ialah adik saya iaitu, Norman Syazwan.Ayah saya pula sedang mengambil gambar namanya,Mazlan bin Khamis.

Sekian sajalah biodata saya pada kali ini jika ingin tahu cerita lebih lanjut tunggu saja....BYEEEEE....

YEYYYYYYYYY!!!Peperiksaan 1/2 tahun ni aku dapat 5A.Bukannya aku nak berlagak tapi aku rasa aku patut luahkan perasaan yang aku sendiri tak tahu nak cakap macam mana .harap-harap korang semua still boleh kawan dengan aku.oklah harap-harap dengan blog ini semua perasaan pelik-pelik aku ni akan terjawab dengan bantuan korang semua.byeeee