☏ Blog Idol ☎

Peperiksaan Percubaan UPSR Peringkat Negeri


semua!!
Hishh risau pun ada takut pun ada hey ya allah apalah nak jadi ngan aku ni.Besok nak periksa hari ni mestilah kena prepare macam-macam dari segi fizikal dan mental ceh bak kata dr. Fazilah Kamsah pulak.HeHeHe...Ok antara persiapan yang kena kita buat ialah...
  • Alat tulis kenalah lengkap:PENSEL,PEMADAM DAN PEMBARIS.
  • Kena baca semua BUKU REVISION dan bukanya BUKU CERITA faham!!!
  • Jangan pikir markah kita dulu yang teruk.Sentiasa ke hadapan dan jangan ke belakang(skema tak ayat).
  • Fikir TARGET kita iaitu 5A.
  • At least 5A yang 85% ke atas 
  • Tips yang terakhir:BREAKFAST sebelum ke sekolah supaya perut tu tak lapar.
So only 6 steps that I can give.I hope that you all will follow this tips without any doubt.H@PPY G0 LUC^KY friends!!!!

No comments: