☏ Blog Idol ☎

Ayat-ayat .......

friends....

Today,aku nak share dengan korang ayat-ayat cintan&cintun yang aku reka sendiri tau.Tidak bermakna aku tulis ayat ini kerana aku yang bercinta tetapi ianya buat rakan-rakanku yang sedang hangat bercinta dan yang ingn bercinta dengan seseoranng tetapi takut untuk melafazkanya.Inilah dia.....SCARED FOR LOVES....


IF WE LOVE SOMEONE JUST TELL HIM THE TRUTH,
BUT IF WE HAD A LITTLE SCARED,
JUST WAIT FOR THE OTHER DAY.

DON'T BE SCARED BECAUSE,
ALL OF YOUR LIFE YOU CAN'T TELL HIM THE TRUTH,
JUST SAY IT,
EVEN THOUGH YOUR EYES WERE CLOSED.

IF HE DON'T WANT TO ACCEPT YOU AS A GIRLFRIEND,
NEVERMIND AS LONG AS YOU HAVE TELL HIM ABOUT WHAT YOU FEEL,
YOU WILL NO LONGER FEEL SCARED AND SCARED ANYMORE.

JUST TELL HIM THE TRUTH .OKAY!

WRITE BY:NUR FARRAH QISTINA MAZLAN 

Sorrylah kalau ada yang tak paham sebab ada sikit perkataan yang aku tak reti nak betulkan .Semoga yang takut unuk bercinta tu sudah berani untuk melafazkanya.byezz...


Hebatnya Puasa..

korang semua.
Today Iwant to with you guys about our topic.Korang nak tahu tak kenapa aku cakap puasa ni hebat .Sebabnya ialah kita dapat pahala dengan beri sedekah,solat,buat kerja amal dan banyak lagi.Yang paling hebat sekali perghh tahun ni memang ALLAH berikan aku rezeki yang melimpah ruah walaupun aku tak bekerja.Tapi rezeki yang aku dapat tu bukan datang dengan sendiri tau kena ada usaha jugak.Baru je Peperiksaan Percubaan Negeri dapat 5A dah dapat duit lebih daripada jangkaan.Kalau duit tu kebanyakanya yang kita mintak takpe tapi masalahnye sekarang 3 per 4 daripada duit yang aku dapat tu bukan aku yang mintak tapi ayah & cikgu aku yang bagi(masalahlah sangat).Korang bayangkan kalau peperiksaan kali ni kita dah dapat banyak rezeki apatahlagi UPSR nanti mmm memang marvelous ah.Korang sendiri boleh nampakkan betapa hebatnye puasa ni.So,nikmatilah bulan puasa dengan sebaik mungkin kerana bulan ramadan ni bukan tiap-tiap bulan dapat cuma sebulan sekali je dalam setahun.

DUIT RAYA...

guys
Nampak tak tajuk kat atas tu .Ok this is only for my classmates ok.Tadi dekat sekolah kan sir kumar ghao ghao tu kan dah pulangkan kertas korangkan so,aku ingat dan belanja orang yang dapat A matematik tapi...Ade tetapinya....Sesiapa yang dapat lebih daripada 85% sahaja yang aku belanja.Aku anggarkan ramai jugakkan yang dapat a sebabtulah aku kasi duit raya kepada yang dapat 85% tu je.Kalau kasi ramai-ramai lingkup aku bukan setakat lingkup tapi bangkrupt terus.Nanti kalau siapa classmates aku yang dapat  A 85% tolong komentau sebab nanti aku tak tau berapa.JGN LUPER SUDAH!!
(PENGECUALIAN : RAKAN GEMILANG 5A)

Laman Web

guys.
Ok korang harini aku berkesempatan untuk menulis so tanpa membuang masa aku nak share ngan korang laman web yang berguna untuk blog.

... yang bakal menanti anda

assalamualaikumsemua..
Mesti korang tertanya-tanya kan apa bendalah ... yang bakal menanti tu ekk??Ok aku bagi clue hmmm ok bila korang dah capai sesuatu kejayaan tu mesti ayah atau ibu korang ada janji apa-apakan.Hah dah dapat jawab ke???Haa pandai pun bukan tak pandai hadiahlah semestinya.Yelah ibu bapa nak suruh anak tu berjaya mestilah dia akan bagi ganjarankan kalau tidak si anak mesti pikir buat apalah aku nak belajar takde guna pun!!Baik terus khawin je kan senang(bagi sesiapa yang mempunyai boyfriend)...Tapi ade ke korang fikir pasal mak korang ayah korang cikgu-cikgu korang mesti diorang nak koran berjaya sehingga ke menara gadingkan.Normally bagi siapa yang kat sekolah rendah dia lah yang paling intelligent sekali kat sekolah tu mesti dia dah pikir dia dah cukup ilmu untuk dibawa ke mati.Tetapi....Ada jugak tetapinya.Kadangkala bagi sesetengah murid yang pandai diorang akan terus belajar sebab diorang pikikan masa depan diorang dan hati mak bapak diorang.Tapi jangan ingat orang yang tak berapa nak pandai waktu sekolah rendah tak boleh masuk SBP ataupun MRSM .Aku rasakanlahkan mengikut kajian saintifik aku orang yang waktu dia sekolah rendah dulu tak berapa pandai tapi sekarang dialah yang belajar kat luar negara.Ekeh apa aku ni dah terpesong pulak sampai cite pasal dua topik sekali gus.Ok ok back to the original topic.Hadiah yang kebiasaanye korang akan dapt bila 5a ke 8a ke 10a ke mesti duit,laptop,phone,dan lain-lain.Tak salah sebenarnya kalau nak mintak hadiah-hadiah macam tu tapi carilah hadiah yang berfaedah sikit bukan ape untuk kebaikan diri sendiri jugak kan.Contoh perkara negatif yang akan berlaku:
  • kes penipuan dalam pelaburan
  • kes cinta monyet
  • kes dadah
  • asyik lepak ngan fb 24 jam
  • main game
  • tengok gambar lucah
Semua benda tu  kan tak baik untuk kita jadi elakkanlah.Pesanan ini daripada seorang murid darjah enam sk 1 taman selayang,Nur Farrah Qistina Mazlan.(macam polis pulak)

Juadah Yang Sesuai Untuk Berbuka Puasa

guys!!
Ok hari ni aku nak share ngan korang makanan yang sesuai untuk berbuka puasa.Nanti bila aku paste je images jangan ada yang tergoda pula!!Lambat lagi nak buka ni .Takpe takpe bulan ramadan ni banyak banyakkanlah bersabar ye.Jangan ingat aku nak sakat korang tapi cuma aku nak berkongsi je.Taksalahkan taksalahkan!!Ok kita mulakan juadah yang sesuai untuk berbuka dengan nasi.Yang pertama jengjengjeng....
 
Yang kedua jengjengjeng...
Yang ketiga jenjengjeng...

Tips untuk orang yang berbuka dengan nasi:1:JANGAN makan nasi yang berlemak seperti nasi lemak sebab ada sekali tu perut aku kosong aku makan nasi lemak terus sakit perut.
2:JANGAN makan nasi campur sebab nanti kita akan jadi gelojoh sampai tak tahu nak makan yang mana satu dulu.

OK sekarang untuk orang yang makan benda ringan seperti kuih muih dan goreng goreng.(mee goreng,kueyteow goreng)

YANG PALING UTAMA: