☏ Blog Idol ☎

Dunia Ini Dah Terbalik Ke?

Assalamualaikum guys.Harini FQ ada banyak masa nak menulis so, sekarang ni pagi-pagi buta FQ dah start ada hati nak menulis(#pagi buta lah sangat!).Kali ni FQ nak buat entry yang dah lama sangat bersawang dekat otak FQ ni.FQ tak tahulah nak cakap macam mana yelah korang bayangkan banyak perkara zaman zaman sekarang dah berubah.Dah tak macam dulu dah.FQ pun sebenarnya dilahirkan di zaman moden tapi FQ tak nak terlampau ikut trend tengoklah zaman dulu kalau seseorang tu pakai tudung mesti orang lain pelik dan pandang serong tapi sekarang ni kalau korang perhatikan betul-betul orang yang pakai tudung akan pandang serong pada orang yang tak pakai tudung.

Kadang-kadang mesti ada keluar cerita pelik-pelik kat akhbar.Biasanya akan keluar di Metro dan Berita Harian dekat bahagian global dan isu semasa.Kalau dekat isu semasa sure sangat keluar cerita bunuh-membunuh.First-first tu FQ seram jugaklah nak tengok tapi bila dah lama jadi bosan pulak.Dulu jarang ada kes bunuh-membunuh ni maybe dalam setahun pon 10 kali je.Yang isu global pulak hmmmm.... tak yah nak cerita sangatlah mesti keluar berita pelik-pelik contohnya ade kembar siam yang berkongsi jantung.Tapi yang tu takyah nak hairan sangatlah sebab itu memang dugaan bagi mak bapakkan.Ni hah cerita gempak punya ada kucing mata satu.Hmm tu baru gempak!



Tulah yang buat otak FQ bersawang.Asyik pikir dunia ni dah terbalikke?Ke nak kiamat?Korang tolonglah jawab yerkkk...


3 comments:

AFINA said...
This comment has been removed by the author.
AFINA said...

dalam surah yaasin , tuhan ade berfirman . bila ramai dah lupa tentang allah , buat maksiat sana sini , allah akan tunjukkan kekuasaan dia . lebih kurang cmtu la mksudnya . jdi bila berlaku something yg pelik , tu tandanya allah nak tunjuk kekuasaan dia .

Engku Muzahadin said...

Perkongsian yang menarik`
Singgah baca entri & FOLLOW sini`
Jumpa link dalam Kelab Blogger Ben Ashaari - Salam perkenalan :)

Keep in touch :D
http://engkumuzahadin.blogspot.com/