☏ Blog Idol ☎

TUTORIAL:Macam Mana Nak Buat Banner Tanpa Menggunakan Photoscape

Assalamualaikum , guys.Harini farrah nak share dengan korang tuto yang rasanya tak pernah lagi orang lain buat termasuklah sis lyssa.Farrah tahu pasti ramai dekat luar sana tu yang tak ada photoscape dan tak tahu macam mana nak buat banner tanpa menggunakan photoscape.Sebenarnya banyak cara yang ada bak kata orang bunga bukan sekuntum.Jom kita mulakan tutorial ini.Caranya sangat mudah hanya dua step.

FIRST : Korang singgah laman web ini dulu.
SECOND : Korang kena pilih size,background,text,border dan effects mengikut pilihan korang.
THIRD : Tekan Save.Korang scroll ke bawah dan akan jumpa button "Save The Banner" dan tunggu apa lagi tekan jelah button tu.
FOURTH :Okey sekarang cuma nak ambil code je kan.Sekarang korang kene tekan gambar yang ada tulis macam ni"Continue on free no hard feelings".Lepastu dia akan keluar code bersama banner.

Selamat Mencuba!!!Kalau tak jadi cakap je jangan diam.


No comments: