☏ Blog Idol ☎

TUTORIAL:Macam Mana Nak Cari Blog ID

Assalamualaikum , guys.Hari ini FQ nak buat tutorial simple2 je sebab yelah FQ penat menulis tapi takde sape pon nak tengok .Ceh ceh ceh over terlebih pulak FQ ni.Hmm takpe FQ akan terus tingkatkan usaha FQ untuk meningkatkan followers FQ.Eh !Apa ni dah lari tajuk lah pulak.Hissh tula banyak sangat membebel.Okey okey stop it farrah stop it.Okey mari kita teruskan!!!

FIRST : Go To Dashboard > Stats/Layout/Template or ....... (Mesti korang pelik kenapa FQ suruh korang pilih mana-mana choicekan .Okey takpa ikut je apa FQ suruh)


SECOND : Okey,korang nampakkan gambar dekat atas tu.Kalau tak nampak tu lebih baik korang pergi kedai cermin mata takut rabun HeHeHe....... Dekat gambar di atas tu FQ tekan Dashboard > Stats so keluarlah benda tu.Okey lepastu dekat link address tu ada tulis blogID=3138247725307556601 .FQ nak bagitahu yang tu lah blog ID tapi korang janganlah pulak copy and paste sebab tu blogID FQ nanti lain pulak karang jadinya.

Selamat Mencuba !!!

No comments: