☏ Blog Idol ☎

Jangan Jadi "Pencuri" Lah Weyh

 
 
Kesian betul farrah tengok orang zaman sekarang ni suka sangat jadi pencuri tapi apa yang farrah nak cerita sekarang bukan pencuri handbag atau pencuri kasut tapi pencuri di laman sosial.Laman sosial yang farrah maksudkan tu ialah Pencuri Banner,Header dan lain-lain kalau dalam kata yang pendek bloglahkan.
Masalahnya sekarang perlu ke jadi pencuri!Tak boleh ke nak inform dekat tuan punya blog at least pon komenlah cakap "saya nak ambik satu boleh?" kalaulah itu untuk freebies.Tapi kalau yang tu bukan freebies korang janganlah sesuka hati ambik dan tak bolehlah cakap "saya ambik satu boleh tak" sebab itu dia yang punya dan bukan untuk disharing dan janganlah pulak bagi alasan 
Sharing is Caring
Karang tak pasal-pasal kena penampar sebiji.(Penampar sebiji ke?Hmmm entahlah..)Sekarang nikan dah boleh buat tempahan.Okey memang farrah tahu sesetengah tu mahal tapi kalau nak buat sesuatu tu kenalah berkorban sikit(ce...wah!Kalah ayat Tun Dr. Mahathir).And lagi satu sekarang ni ada pulok dah pencuri segmen.Manatah dia belajar curi segmen.Bukan farrah nak tuduh tapi benda tu berlaku kat depan mata farrah sendiri.Tak boleh ke nak bagi tau tuan penya segmen yang dia nak buat segmen yang sama dan mintak tolong tuan punya segmen tu tolong buat banner yg lain *Kalau tak ada photoscape atau photoshop.Kalau dia tak nak buatkan tu lainlah cerita mintakllah pulak tolong orang lain ataupun tempah je kan.
So,lepas ni farrah mintak sangat supaya jadi janganlah jadi pencuri kerana Tumpah Nila Setitik Rosak Susu Sebelanga.Farrah nak tinggalkan satu laman web ni manalah tahu kalau koang nak tempah apa-apa...
   http://xiaoxandriabunk.blogspot.com/p/tempahan-dibuka-untuk-para-blogger.html 

No comments: