☏ Blog Idol ☎

TUTORIAL:Macam Mana Nak Tukar Smiley Biasa Kepada Smiley Yang Cute!

Assalamualaikum , guys.Hari ni farrah nak buat tuto yang simple simple je tetapi berguna kepada siapa yang nak tukar smiley di c-box tu kepada smiley yang cute cute gituh!(gedik sekejap..hahahahaha).Tak ramai yang buat tuto macam ni termasuklah kak lyssa sendiri sebab kak lyssa buat tuto tukar smily untuk shoutbox tapi farrah tukar pulak iaitu macam mana nak tukar smiley di c-box.Let's Start Our Tutorial!

FIRST : Pergi ke account c-box korang kalau siapa yang tak ada account c-box tu pergi sini untuk belajar cara-caranya.Tak tau macam mana nak pergi account c-box korang?


Tekan button tu dekat c-box mesti ada punya dekat c-box korang tu cuba check..Done?Ok jom pergi second step.

SECOND : Dah sampai je dekat account korang tu masukkan login name korang dan password sekali.
Lepastu die akan keluar lebih kurang macam ni tapi ni account farrahla

(klik image di atas untuk lihat lebih jelas)

THIRD : Tekan button "Options".Lepastu korang tekan "Smilies".Lepastu korang tukarlah url smiley tu kepada url icon yang korang nak.Tak tahu dekat mana nak cari url icon smiley yang boleh bergerak?

DONE!FINISH!

Kalau ada apa-apa masalah ataupon tak faham cak je tau farrah will be always for you(ceh jiwang gituh!).




1 comment:

D i n said...

ohh macam tu :D