☏ Blog Idol ☎

TUTORIAL:Nak Cari Favicon Yang Sesuai Untuk Blog ?

Assalamualaikum , guys.Harini farrah nak share dengan korang macam mana nak cari favicon yang sesuai untuk blog.Sebab ada sesetengah pitcure tak sesuai kadang-kadang dia tulis macam ni
                                                        "Not A Square Image"
Ataupun 
                                                       "The Pitcure Is Too Big"
Kali ni farrah nak mempermudahkan pencarian korang untuk favicon yang sesuai.



 http://3.bp.blogspot.com/-NKd4xdtJitI/UJSRING6kjI/AAAAAAAAAO4/1CUnL2fTjJQ/s1600/217542ooyirav58q.gif

http://1.bp.blogspot.com/-ADwLn82q0-s/UJSRJNyUXYI/AAAAAAAAAO8/CevedA0SbdM/s1600/264402yn6jhaoiz2.gif


http://4.bp.blogspot.com/-h8MxvdkmPRE/UJSRJzSxW0I/AAAAAAAAAPE/2x7tjt6xU7g/s1600/31660rlcl5aebuz.gif


http://3.bp.blogspot.com/-cgNlzs5Xi_E/UJSRKv5xVBI/AAAAAAAAAPM/8OJiNBIarUY/s1600/433988bv4k28irlk.gif

http://4.bp.blogspot.com/-HwY3yP9mJMU/UJSRLdUvgRI/AAAAAAAAAPU/lxx0fkwOBSs/s1600/553566phmsy3kko3.gif

http://2.bp.blogspot.com/-Q35UTC92Ido/UJSRMURQIoI/AAAAAAAAAPc/3m34Xp3r7bA/s1600/610967biw7sd83ny.gif

CARA NAK MASUKKAN?

1:Korang drag image yang farrah sediakan tu dalam folder image korang.Tak tahu macam mana nak drag?Meh sini farrah ajar eh.Korang just click image tu dan jangan lepaskan terus tarik image tu sampai folder image korang .

2.Go To Dashboard > Layout(Newer Blogger Interface) >Favicon

3.Click "choose files".Pergi dekat folder yang korang taruk image tuh dan click image tu.

CARA NAK MASUKKAN 2 ?

Cara ini menggunakan sis lyssa punya tuto okey.


2.URL Image yang sis lyssa surh tukar tuh ambil je daripada url yang farrah sediakan tu okey!

(Farrah tak gunakan cara sis lyssa tau so kalau tak berkesan cara sis lyssa jangan marah farrah okeyh)

Kalau ada yang tak faham atau tak menjadi inform farrah cepat-cepat tau.Selamat Mencuba =)
    

No comments: