☏ Blog Idol ☎

Haiy00 ! Banyak Pelik W00a !

Ap0 yang peliknya w0aa !Hahaks..lawaklah tajuk entry tuh..Ape yang peliknya w0aa*sambil buat mata terbeliak*?Ok..korang nak tau apa yang pelik tuh???Ha...lekluh lekluh yang pelik tu cite tengah sekarang farrah nak cerita dari awal punyer until THE END okay !
OK...Actually 14/12 - 15/12 farrah ada family day dekat Besut,Terengganu kalau nak dispecifickan lagi di Tanjung Demong Beach Resort,Besut .Sesuai betol dengan nama resort die,memang betul betul kat hujung TANJUNG*marah*.Mane ak marah farrah ni datang dari KL tak tau sangat tempat-tempat kat terengganu so ayah farrah jalan jela mane yang die tau .Sampai je kat terengganu kitaorang pon start jalan lalu kemaman lah chukai lah taman kemasiklah dungunlah and bla bla bla.Jauh gila w0aa sampai ayah aq pun pening bawak kereta.Setelah 8jam setengah bawak kereta akhirnya sampai jugak dekat TANJUNG Demong Beach Resort*yang huruf besar tu memerli sebenarnya*.
First day,kitaorang ada sukaneka.Macam-macam acara ada mewarna,dart,teka silang kata dan macam-macam lagi ade yang farrah tak tahu sebab sampai lambat sampai hee  .Pastu aktiviti seterusnya apa lagi meyh terjun laaa..Best woaaa kolam die besar so takde susah sangat nak berenang kesana kesini*macamlah reti sangat berenang*.Mula-mula tu rendam kaki je sebab orang kat swimming pool tu pon banyak yang farrahh tak kenal maklumlah sejak kecik tak jumpa tengok muka diorang pon blury blury tapi da lama tu rasa geram plak sebab duduk kat swimming pool tak buat apa-apa so apa lagi dengan buat muka bongonknye terus terjun hee .N then pada malam harinye pulle ada makan malam n at the same time ada acara pakaian beragam.Comel-comel adik yang masuk pakaian beragam tu ni gambar diorang:

Ada yang dah besar tu tak masuk pon sebab ni gambar waktu acaran chicken dance.Yang paling cute skali adik yang pakai kimono serius gilerr farrah cakap cute kalau korang tengok die depan-depan sure rasa nak cubit pipi die.Ok ade lagi acara yang menarik nak tengok jap eh:


Bakpoh nih?Ha ni yang farrah kata pelik tuh tapi ada lagi yang pelik.Agaknye ni acara ape ekk?Yes,pandai pon korang acara orang tua isap botol susu ataupun acara sebenar die Nyanyok Dewasa iaitu orang yang dewasa minum botol susu walaupon dah tuo.Kelakar meh!Rasa nak pecah perut gelak waktu tu.Ni pon rasa macam nak tergelak lagi .Nilah diantara acara yang paling best pada malam tu.

Ok let's go to the second day.Harini lah hari yang paling happy buat farrah*actually takde la happy sangat*.
Second day tu farrah ade masuk satu acara iaitu acara Face to Face.Acara bondo pulok tu farrah?


Haha lawakkan.Actually acara ni kena bawak belon depan muka sambil pegang tangan rakan.Dapat no.1 woaa yang paling bestnye siap terlanggar pentas sebab kasut dah haus tergesellah ape lagi!Sakit tangan farrah agak-agak sehari lebam lah jugak.Nthen ada lagi acara pecah belon and bla bla bla.Second day tu jugak farrah sekali lagi terjun kolam siap bergaya lagi hee =D


Okey ye guys sekarang time untuk cite bende yang "Haiy00 ! Banyak Pelik W00a !".Lepas farrah check out kiteorang pegilah Pantai Batu Buruk.Jalan-jalan jelah kat tepi pantai n then terjumpa satu gerai ni die tulis "Aiskrim Goreng".Muka farrah pon blury je tengok gerai so since nak kepastian pergi lah dekat lagi gerai tu.Memag betul pon kewujudan Aiskrim Goreng tu.Farrah pon apa lagi Try Somelarr.

 
Sedap meyh!!!!Yum yum...Special kat tengganu je kat KL takdek .
Last bende pelik ialah haritu farrah pegi Tok Bali sekitar terengganu tulah jugak.Tengah kelaparan so cari satu kedai tepi jalan.Farrah and abang-abang farrah makan nasi pataya ayah and mak farrah order mee udang n mee rebus.5 minit kemudian......Ketibaan mee rebus ala terengganu (Ketuk Drum Sikit).Aikk????


Ni merebus ke mee sup?Mula-mula terkejut gak pastu bile tanye pekedai tu memang tulah mee rebus.Haiyoo memang pelik giler lah terengganu nih.Macam macam ado!

Bagi orang Terengganu memang tak pelik tapi bagi orang KL macam farrah ni memang terbeliak mata waktu first time tengok kirenye macam orang jakon lah ni.

No comments: