☏ Blog Idol ☎

Kena SPEAKING Lah Pulok !!!

Kesian korang yang singgah blog farrahkan yelarh sebab asyik cerita yang same jekan.Takpe takpe since blog farrah dah bersawang agak lamakan so farrah nak sharekan dengan korang stu cerita.


Ceritanya begini......Dalam 2 hari lepas kot aaa lebih kurang camtulah farrah ada Ujian Kecenderungan Kemasukan Mara(UKKM).Mesti korang tak pahamkan apa UKKM tu,takpe nanti farrah explain k.Skang farrah nak cerita apa yang berlaku.Haritu farrah kene jalani interview,aptitude test,math,science dan bi.So farrah pon bangunlah pagi-pagi solat subuh*berlagak alim*mandi ,tengok tv and bla..bla..bla.Lepastu farrah pon bertolaklah dari kampung farrah terus ke MRSM Tun Abdul Razak,Pekan.Buat apa kat situ?Buat apa lagi korang nih,buat ujianlah*bukan buat eh JALANI ujian*.Waktu kena ujian math sains bi and aptitude test ok lagi sebab semua ujian tu ada 20 soalan setiap test*sepatutnya kena ambil ujian dalam komputer tapi ntah tibe-tibe kena ujian bertulis pulak*.Tapi sampai lah satu tahap ni farrah kena interview..Hadoyaiii..ni yang start kena SPEAKING nih.Maklumlah sekolah International General Certificate of Secondary School(IGCSE) *Yang tu pon nanti farrah explain*.Huhh nasib baiklah dapat cikgu perempuan kalau cikgu lelaki hmm ade gak kene hentam waktu otak tgh blank.Mulut farrah masin weyh waktu kena interview tu farrah terlupa perkataan bakat dalam bahasa inggeris.Dalam kepala otak farrah cuma sebut
OMG OMG OMG ..Acano boleh lupa nih!!!
Pastu cepat-cepat farrah pikir cane nak tukar ayat.Tapi nasib baik jugaklah sebab dapat cikgu penyabar kalau tak 

Huhh...fortunately masa interview tu 10 minit je and fortunately too dapat interviewers yang baik lagi lemah lembut.Oklah sekarang farrah masa untuk mengEXPLAIN.


No comments: