☏ Blog Idol ☎

TUTORIAL:Macam Mana Nak Buat Background Pada Post Title

 
 Harini farrah dengan bermurah hatinya nak share dengan korang macam mana nak buat post title background(bukan tuto kak lyssa okeyy!).Kalau nak buat macam kak lyssa punya tu hanyalah petak yang biasakan tapi farrah punya lain sikit nak tengok yang mana satu yang farrah maksudkan jap farrah upload gambar yerkk.
.
.
.
 
  (Klik untuk melihat gambar dengan lebih jelas)
 
Nak tahu cara nak buat jom ikut tuto farrah ni =)
.
FIRST :  Go To Dashboard -- Template(Newer Blogger Interface) -- Edit HTML --Proceed

SECOND : Cari code ni:
h3.post-title {
THIRD : Dah jumpa belum?Dah?Ok good..good..Lepastu korang copy pulak code di bawah dan pastekan di bawah code h3.post-title { tadi.
text-align:center;
text-shadow: 2px 2px 3px #FFFFFF;
font: 23px lemons can fly;
color: #000000;
border-top: 2px solid #000000;
  border-left: 2px solid #000000;
  border-right: 2px solid #000000;
  border-bottom: 2px solid #000000;
  -moz-border-radius: 15px;
  -webkit-border-radius: 15px;
background: url(http://images2.layoutsparks.com/1/149557/blue-stripes-longitudinal-design.jpg);
FOURTH : Tukarkan(Kalau naklah..):
                  Warna Kuning:Kalau korang tak nak guna code tu korang boleh buang tapi farrah nak bagi tau code tu ialah code untuk sahdow perkataan.
                   Warna Oren:Ketebalan Border
                   Warna Biru:Warna Border
                   Warna Merah:Url Images Untuk Background Post Title.Kalau nak dapatkan url background       pergi sini .

FIFTH:Save!

Kalau ada masalah don't forget to tell me okayh!
 

1 comment:

Aimie Mimot said...

Jom join GA ini , saya tag kamu :')
Tinggalkan 'lovely note' kalau sudi ^^

http://strawberrychocolateofsyamie.blogspot.com/2012/12/cik-lyeens-giveaway.html