☏ Blog Idol ☎

My New Life In New School

Hye,guys.Hurmm lama jugakkan farrah tak share cerita.Sorry ok... Farrah sekarang duduk dekat asrama so dah tak ada masa nak menulis lagi.Ok since dah lama tak ada story mory dari farrahkan... So farrah nak share cerita baru tentang farrah sekarang.Sekarang farrah bersekolah di Sekolah Menengah Sains Tengku Abdullah Raub atau lebih dikenali sebagai SEMESTA.Dulu farrah bersekolah di SMK Selayang Bharu selama lima bulan tetapi entah tiba-tiba 7.5.2013 haritu farrah dapat surat yang mengatakan farrah dapat tawaran untuk ke SBP.
Seriously,I'm not expect I will get this chance.Nak tau sebab apa?Sebabnya ialah farrah ni tak ada sijil pun yang boleh menyatakan yang farrah layak untuk ke SBP.Satu-satunya sijil yang farrah bergantung ialah Sijil 5A UPSR.Farrah takde sijil sukan,sijil jawatan kalaupun ada sijil farrah wakil sekolah tapi x pernah menang pon.Cediy3.Tapi dah rezekikan nak buat macam mana.
Ada satu perkara yang buat farrah sedih sekarang ni.Farrah rindu sangat-sangat kat sekolah lama farrah.Farrah rindu dekat kawan,cikgu dekat sana.Kadang-kadang terbitlah jugak rasa menyesal farrah pindah sekolah tapi demi nak tunaikan impian mak dan ayah farrah,farrah lakukan jugak.Susah sangat nak lupakan kenangan di sekolah lama.Mak dengan ayah farrah selalu tanye apa yang special sangat pasal sekolah tu,sekolah biasa je [un.Itulah yang mak dan ayah farrah tak rasa.Kami dah macam adik-beradik selalu gaduh tapi boleh lihat kitaorang saling sayang-menyayangi dan membantu.Walaupun bila ditanya kitaorang akan cakap MANA ADA,tapi soal hati tiada siapa yang tahukan?
Oklah sampai dekat sini je farrah boleh kongsi cerita baru farrah.Tapi apa yang penting sekarang farrah dah bahagia di sekolah baru.Bye guys see you soon!

Austin Mahone vs Justin Bieber who will be the best?

Hye guys.Today i wanna share some story that might can open your eyes bigger than you watch justin bieber video.What are you talking about farrah???Yes I know that question will from anyone that read this article.You know who is Austin Mahone?You know who is Justin Bieber?Of course you know who is Justin Bieber the guy that make the girl in the world 'crazy' to him except for me.Who is that(Austin Mahone)?He is actually a 16 year old singer that have launch 2 single which is Say Somethin' n Say You're Just Friend.He has cute eyes n beautiful lips like Angelina Jolie!Huhu...just kidding his lips is cute that's why many girls can be crazy when they say Austin Mahone.Honestly I said his face is more handsome than Justin Bieber(JB).I like him not just from his look buat also his voice.His voice is not like others.It's different truthfully i said.I just know about him about 5 days ago but when first time i hear his song i know that he can be better than JB.Justin Bieber was born in Canada while Austin Mahone was born at San Antonio,Texas.There's something different about Austin Mahone's attitude.When I see his video(behind the scenes) I know that he is a boy that always obey what the producer said the prove is he always say 'yes' when the producer give instruction to do what next.He also a naughty boy because he always trouble his bodyguard,Dave.Pity Dave because he need to be bodyguard to a naughty boy like Austin.Like JB ,Austin also has a name for his fan that is #mahomies.Weird right?For me Austin Mahone is better than JB because of that reason.Before i forgot here is some pitcures of Austin Mahone:




n another one kalau korang tak phm bi just contact me at facebook n i will explain what is ok ;)


Alam Sekolah Menengah...Hurmmm =(

 
Hye guys!SEbelum farrah mula cerita farrah nak ingin menyusun 20 jari farrah termasuk jari kaki sekali untuk memohon maaf kepada korang kerana farrah dah lama giler beb tak update.Sorry k sorry ~.Farrah tak sengaja pon tinggalkan camtu jerk tapi nak buat macam mana sekolah dah mula so.. my BELOVEDDDDD tak kasi bukak laptop.Farrah on pon sebab abg farrah yg kasi tapi ayah tak kasi hee ~ peace sikit....

Ok korang dah maafkan farrah kan so sekarang farrah nak cerita alam sekolah menengah farrah maklumlah baru nak masuk tingkatan 1.Rasa macam kanak-kanak lah pulok!Baru dua hari sekolah menengah dah macam-macam yang farrah hadapi dari yang


sehinggalah yang


Hadoyaii...penat meh penaatt.Bukan sebab kerja cikgu bagi tapi sebab jadi budak sekolah menengah.Yang happynya farrah dapat semua cikgu yang happening cuma ada satu cikgu tu tak jumpa lagi entah garang ke tidak tungggujelarr...Yang tak bestnya hurmm kakak n abg tingkatan4 &5 semuanya..Grrr..sombong ada gile-gile ade muka macam nak pukul orang pon ade.Gerun pulak farrah dibuatnya.Mesti korang pelikkan kenape pulak tibe2 farrah takut ngan abg kakak ting. 4&5 sebabnya ialah farrah kelas 1 KRK iaitu kelas rancangan khas dan farrah dikehendaki untuk sekolah pagi.Tula yang buat farrah tak selesa tuh.Tapi yang lawaknya pon ade...Tadi...waktu farrah nak pergi kedai buku dalam perjalanan tu ada 2 orang abg ni tingkatan berapa tah tibe tibe je cakap "haiiiiii".Tersentak jantung farrah waktu tu nasib baiklah sebelah ade kawan kalau takde  pengsan terus kat situ.Hurmm boleh tahan jugak ekk gatal.Rasa macam nak balik sekolah rendah je.Kalau boleh putarkan masa kan best.

Sampai situjelah masa yang farrah ada untuk menulis sehingga kite berjumpa laggi di masa hadapan.Wassalam..